Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Dave van der Meer stapt uit de lokale politiek

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 1 januari 2019 01:34


Dave van der Meer stopt eind maart als fractievoorzitter van LPF Westland. Daarnaast stapt hij uit de Westlandse gemeenteraad. Dat heeft hij bekendgemaakt in de nieuwjaarsboodschap van de partij. Reden is dat zijn privéleven niet langer te combineren is met de lokale politiek. Steunraadslid Jolanda Suijker zal zijn plek in de raad innemen, maar wie hem op gaat volgen als fractievoorzitter is nog onbekend.

De compagnon met wie Van der Meer diverse bedrijven runt, is ernstig ziek geworden, waardoor hij daar meer tijd aan kwijt is. "En thuis heb ik een gezin met daarin een kind dat altijd meer zorg nodig heeft dan een gewoon kind. Dit alles valt niet langer te combineren met de politiek." Volgens Van der Meer kun je het raadslidmaatschap en de partij leiden er niet 'even bij doen'.

De LPF-voorman zit sinds augustus 2005 in de Westlandse politiek, eerst als steunraadslid. Sinds 1 januari 2011 is hij fractievoorzitter van de partij en bij de verkiezingen van 2014 en 2018 was hij lijsttrekker. Hij zegt over zijn tijd in de lokale politiek: "Een politicus ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden. Ik heb op mijn manier geprobeerd wat voor het Westland en de Westlanders te betekenen. Het is mooi geweest, bedankt!"


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS