Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

DCMR: Overslagbedrijven moeten meer maatregelen nemen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 13 augustus 2019 14:33

Foto: Fred de Ruiter


Milieudienst DCMR verplicht overslagbedrijven op de Maasvlakte meer maatregelen te nemen om stofoverlast te voorkomen tijdens een volgende storm. Dat meldt DCMR naar aanleiding van de problemen die dit weekend zijn ontstaan in Hoek van Holland.

Overal in het kustdorp was zaterdag stof terechtgekomen: in en om woningen en ook in het water van zwembad het Hoekse Badje lagen zwarte deeltjes. DCMR laat inmiddels weten twee mogelijke veroorzakers op het oog te hebben: overslagbedrijven EMO en EECV op de Maasvlakte. Het is nog niet duidelijk of zij de daadwerkelijke bron zijn, maar EMO had vooraf al een bedrijfsmelding gedaan dat er mogelijk stofoverlast zou ontstaan.

De bedrijven worden bij een volgende storm verplicht om meer maatregelen te nemen om stofoverlast te voorkomen. DCMR houdt hier ook toezicht op.

Ook gaat de milieudienst in het vervolg sneller handelen zodra er dergelijke meldingen binnenkomen. "De ervaren overlast dit weekend is voor ons aanleiding om bij stofoverlast in Hoek van Holland eerder op onderzoek uit te gaan en de bron op te sporen", laat een woordvoerder weten. "Bij de eerste meldingen zullen we al uitrukken, monsters afnemen en de bedrijven op de Maasvlakte bezoeken om de bron vast te stellen en te controleren of op dat moment maatregelen zijn getroffen om verwaaiing tegen te gaan."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS