Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

De Goeij en Duijvestijn gaan afzwaaien

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 30 oktober 2017 21:06

Foto: Marga de Goeij en Theo Duijvestijn


De huidige Westlandse CDA-wethouders Marga de Goeij en Theo Duijvestijn hebben maandagavond aangekondigd na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer beschikbaar te zijn voor die functie. Zij deden dit tijdens de ledenvergadering waarop de nieuwe lijsttrekker is verkozen.

Het voorstel van het bestuur om Karin Zwinkels tot lijsttrekker voor de komende verkiezingen te benoemen, is zonder discussie aanvaard. Zwinkels was in 2014 ook lijsttrekker. In de vergadering werd duidelijk gesteld, dat CDA Westland ook in de volgende bestuursperiode kiest voor bestuurlijke verantwoordelijkheid in een nieuw college. Wat de leden betreft, is Zwinkels een uitstekende kandidaat om in ieder geval een van de vertrekkende wethouders op te volgen.


14 en 12 jaar wethouder
"Na 14 jaar inzet voor Westland is voor mij het natuurlijke moment gekomen om het stokje over te dragen", zei Marga de Goeij. "Dat doe ik met een gerust hart. De nieuwe taken rond jeugdzorg en WMO zijn goed ingericht en er zijn momenteel binnen de eigen gelederen genoeg goede kandidaat-wethouders beschikbaar", verklaarde zij.

Theo Duijvestijn liet de vergadering weten, dat het bouwen aan Westland altijd zijn grote passie is geweest. "In 30 jaar politiek, waarvan 12 jaar wethouderschap, is er in Westland veel veranderd en bereikt. Nog steeds liggen er grote uitdagingen, maar na een zorgvuldige afweging ben ik tot de conclusie gekomen dat er is meer dan het wethouderschap. Ik wil meer tijd hebben voor andere dingen en ben benieuwd wat ik op mijn pad ga tegen komen", zei hij.

Op 2 december stelt de ledenvergadering de kandidatenlijst vast.

Op www.wos.nl/GR2018 is precies te volgen welke partijen in de regio willen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar en wie bij welke partij de lijst gaat aanvoeren.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS