Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

De Lier: 62 nieuwe woningen aan Sportlaan

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 4 maart 2019 19:26

Foto: nieuwbouwwoningen in De Lier


Na jaren gesteggel hebben woningcorporatie Arcade en de gemeente Westland overeenstemming bereikt over een nieuwbouwproject in De Lier. Aan de Sportlaan worden 42 sociale huurwoningen, 8 vrije sector huurwoningen en 12 koopwoningen gerealiseerd.

In april volgt een inloopavond voor omwonenden, waar zij het plan kunnen inzien. Daarna volgt de bestemmingsplanprocedure. Het terrein op de hoek Sportlaan / Chrysant is eigendom van Arcade.


Jaren van praten
Wonen-wethouder Ben van der Stee laat weten: "Na jaren van praten ligt er eindelijk een voor beide partijen acceptabel stedenbouwkundig plan dat de basis vormt voor de uitwerking van het bestemmingsplan. Het plan gaat in belangrijke mate bijdragen aan de sociale woningbouwopgave in De Lier."


Ook René Lemson, directeur van woningcorporatie Arcade, reageert: "Dit project is weer een mooie stap om voldoende betaalbare (huur)woningen in Westland te realiseren. Het bouwprogramma van dit project is gevarieerd en voor verschillende doelgroepen bestemd."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS