Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

De Maxima's maken protestliederen: 'Wie roept er ho in Cittaslow?!'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 11 januari 2020 13:30

Foto: De Maxima s


De Maxima's trekken eens flink aan de bel in 'hun' Den Hoorn. De populaire Midden-Delflandse band vindt dat het helemaal niet goed gaat met het dorp en hebben daarom twee protestliedjes gemaakt. De muziekgroep richt zich op de 'verdozing' van de Harnaschpolder én de al jaren durende soap rond het centrumplan.

"Tot een paar jaar terug stonden er nog kassen in de Harnaschpolder, maar op een gegeven moment moest iedereen daar weg voor 'hoogwaardige industrie'", weet zanger Rob Keijzer. "Misschien dachten ze wel aan een Silicon Valley van het Westland." Dat werd het echter niet. "Nu komt er bijna elke week weer een nieuw bedrijf bij in de vorm van een doos van honderd bij honderd en die zijn allemaal grijs, zonder ramen. En dat hoort naar ons idee niet naar hoogwaardige industrie."

De band vindt dat Den Hoorn niet Cittaslow is en komt daarom ook met leuzen als 'Wie roept er ho in Cittaslow?!' en 'grafzerkgrijze treurnis'. "Naar ons idee begint Cittaslow pas na de A4 richting Schipluiden en Maasland en is Den Hoorn 'Cittaho'."


Ook over het centrumplan in Den Hoorn maakt de band zich zorgen. Daar lijkt geen einde meer aan te komen. "Het speelt al zo'n twintig jaar en betreft een kleine vete tussen de gemeente en een projectontwikkelaar over de komst van een nieuwe supermarkt. En elk half jaar gaan ze daarvoor naar de rechter."

Op de plek waar de nieuwe super moet komen, ligt nu het 'Gat van Den Hoorn'. De Maxima's pleiten ervoor iets anders mee te doen. "Vergeet het centrumplan. Zet er een leuke muziektent neer en dan komen wij er elke week een moppie spelen."

Het is overigens niet echt klagen wat De Maxima's doen. "We proberen er wel iets vrolijks van te maken." De nummers worden zondagmiddag 19 januari voor het eerst ten gehore gebracht in De Kickerthoek, uiteraard in Den Hoorn.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS