Archief

De Mus blijft ook in Maasland rijden

De Mus, de Midden-Delflandse variant op de PlusBus, blijft rijden in Maasland. Dat is de uitkomst van een proef die sinds maart dit jaar is gehouden. Uit de evaluatie blijkt dat er onder ouderen in het dorp veel behoefte is aan het elektrische autootje, schrijft het college van B en W in een brief aan de raad.

Gemiddeld reed De Mus 26 ritten per week, voornamelijk naar bestemmingen in Maasland en Maassluis (bijvoorbeeld winkelcentrum Koningshoek). Wanneer de planning het toelaat, kan ook naar het gemeentehuis in Schipluiden worden gereden. Eerder was het de verwachting dat dit vanwege de beperkte actieradius van het elektrische voertuig niet mogelijk was. Er zijn zes vaste vrijwilligers die De Mus in Maasland besturen.

De Mus rijdt al sinds 2018 in Schipluiden en Den Hoorn. Dat bleek eveneens een succes. Nu nog wordt het vervoersproject betaald door de gemeente (in 2019 was daarvoor incidenteel 20.000 euro geraamd). Voor het komend jaar wordt actief gezocht naar ondernemers die De Mus willen sponsoren.