Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

De Strijd van Maassluis

De Strijd van Maassluis

De Strijd van Maassluis is een vijfdelige multimediale serie over de geschiedenis van Maassluis. De serie was begin dit jaar te zien op wos tv, radio en internet. Kijk voor meer informatie ook op www.destrijdvanmaassluis.nl

Aflevering 1 is De Strijd om de Onafhankelijkheid. In 1614 maakte Maassluis zich na jaren strijd los van Maasland. Maar hoe ging dat dan in zijn werk? Dat is te zien in dit deel. Zo snel mogelijk bij jou op tv!

Mensen die met elkaar op de vuist gingen om hoe je een pslam zong, je kunt het je nu niet voorstellen, maar het is gebeurd in Maassluis. In de tweede aflevering, De Strijd om het Geloof gaat het onder meer over het Psalmenoproer, maar ook over de katholieken die na jaren strijd een eigen kerk mochten bouwen en de Joden die al ver voor de Tweede Wereldoorlog de stad hebben verlaten.

Het water is voor Maassluis altijd van belang geweest. Vanwege de handel, de veerverbinding, maar vooral vanwege de visserij. Maar het leven op en rond het water ging lang niet altijd over rozen. Welke invloed hebben bijvoorbeeld de Duinkerker kapers op Maassluis gehad? Je ziet het in De Strijd op het Water!

De Tweede Wereldoorlog heeft ook in Maassluis heel wat losgemaakt. De ellende van die tijd ging helaas niet aan het stadje voorbij. Het verhaal van de Geuzen, het fluitincident, het bombardement, maar ook de bevrijding, die in de vierde aflevering met de titel: De Strijd om de Vrijheid!

Maassluis is als plaatsje flink gegroeid. Hoe dat ging, dat zie je in De Strijd om de Ruimte, de laatste aflevering in de reeks: De Strijd van Maassluis.

Vanaf 16 april vijf weken lang op de zondag tussen 19.00 en 20.00 uur.
Beluister hier aflevering 1 terug!
Beluister hier aflevering 2 terug!
Beluister hier aflevering 3 terug!
Beluister hier aflevering 4 terug!


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS