Archief

De Tuinderij wil weten waar het aan toe is

Een noodkreet van de Tuinderij donderdag in de commissie bestuur. De Lierse feestlocatie mag sinds oktober geen binnenactiviteiten meer organiseren voor groepen van meer dan 50 personen, omdat het bedrijf niet aan de brandveiligheidseisen voldoet.

Het brandveilig maken van de locatie kost zo'n 100.000 euro. De Tuinderij wil daarom de garantie dat, als de investeringen gedaan zijn, er weer groepen van 50 man of meer mogen komen. De huidige limiet van 50 personen heeft financieel fatale gevolgen voor de feestlocatie.

De Tuinderij wilde het liefst tijdens de commissievergadering nog weten waar het aan toe is. Een aantal raadsleden, maar ook burgemeester Agnes van Ardenne vonden dat de Tuinderij het onmogelijke vroeg. "Iets wat jarenlang is ingesleten, dat heb je niet 1-2-3 opgeknapt", zei de burgemeester. "U kunt onmogelijk vragen, van welk orgaan in Westland ook, om een datum te noemen waarop u weer kunt gaan boeken".

Westland Verstandig nam het voor de Tuinderij op. Fractieleider Peter Duijsens: "Deze mensen zitten in de problemen. Kunnen ze voorzichtig weer gaan exploiteren, in afwachting van vergunningen?", vroeg Duijsens de burgemeester. Nee, meent Van Ardenne. "Het was dermate brandonveilig. Er had niet iets moeten gebeuren. Mensen die daar op bezoek komen, hadden de kassen niet uit gekund".

Verder vertelde de burgemeester, dat de gemeente en de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) 'dag in, dag uit' met de zaak bezig zijn. "Een kas brandveilig maken is geweldig ingewikkeld". Komende week zit de Tuinderij weer met de VRH om tafel om de kwestie te bespreken.

Categorieen:
Westland Economie