Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

De Zoete bij EK zevende op ploegenachtervolging

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 17 oktober 2019 07:45

Foto: Marc van Hecke 1


Wielrenster Mylene de Zoete is op de eerste dag van de EK baanwielrennen in Apeldoorn op de zevende plek geëindigd op het onderdeel ploegenachtervolging. Voor de 20-jarige Naaldwijkse bleek dit het hoogst haalbare.

De Zoete reed met Amber van der Hulst, Bente van Teeseling en Kirstie van Haaften een tijd van 4 minuten, 30 seconden en 776 duizendsten in de kwalificatieronde, goed voor de achtste plek (van de 11), waarmee de Nederlandse ploeg net door ging naar de volgende ronde.

In die ronde reed Nederland op de baan tegen België een tijd van 4 minuten, 31 seconden en 634 duizendsten. Dit bleek voor De Zoete, Van der Hulst, Van Teeseling en Van Haaften uiteindelijk goed voor de zevende tijd.


De vier nog jonge rensters vormen pas sinds dit jaar een nieuw team op de ploegenachtervolging. Doel is om de komende jaren door te groeien. De Zoete komt dit EK niet meer in actie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS