Archief

Deel 'Boeiende Route' vervangen door kunststof beelden

Nadat eerder dit jaar al het houten kunstwerk 'Stormkracht' van Friedie Kloen werd vervangen door een kunststofversie, gaat dat nu ook gebeuren met twee van de vier houten beelden die onderdeel uitmaken van de 'Boeiende Route' in Maassluis. Ook deze werken zijn van Kloen en worden beter toekomstbestendig gemaakt.

De huidige vier kunstwerken die te vinden zijn rond het havengebied verkeren in slechte staat. De werken zijn van hout en zijn aan vervanging toe. Met de kunstenares is overeengekomen dat alleen het beginbeeld naast de Waternetsteiger en het eindbeeld bij de wip worden vervangen.

Naar verwachting zullen na de zomervakantie de beelden worden opgeleverd. In het kader van de herinrichting van de Burgemeester van der Lelykade en de Burgemeester De Jonghkade zal het beeld dat nu bij de Waternetsteiger staat een prominentere plek krijgen op de kruising van beide kades nabij de Binnenhaven.

Voor de andere pilaren in de haven wordt samen met diverse partijen in de komende jaren een nieuwe invulling gezocht. Die invulling moet wel passen binnen de 'Boeiende Route'.

Categorieen:
Maassluis Cultuur