Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Deel 'Boeiende Route' vervangen door kunststof beelden

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 21 juni 2019 10:51

Foto: Vervanging van kunstwerk Stormkracht eerder dit jaar


Nadat eerder dit jaar al het houten kunstwerk 'Stormkracht' van Friedie Kloen werd vervangen door een kunststofversie, gaat dat nu ook gebeuren met twee van de vier houten beelden die onderdeel uitmaken van de 'Boeiende Route' in Maassluis. Ook deze werken zijn van Kloen en worden beter toekomstbestendig gemaakt.

De huidige vier kunstwerken die te vinden zijn rond het havengebied verkeren in slechte staat. De werken zijn van hout en zijn aan vervanging toe. Met de kunstenares is overeengekomen dat alleen het beginbeeld naast de Waternetsteiger en het eindbeeld bij de wip worden vervangen.

Naar verwachting zullen na de zomervakantie de beelden worden opgeleverd. In het kader van de herinrichting van de Burgemeester van der Lelykade en de Burgemeester De Jonghkade zal het beeld dat nu bij de Waternetsteiger staat een prominentere plek krijgen op de kruising van beide kades nabij de Binnenhaven.

Voor de andere pilaren in de haven wordt samen met diverse partijen in de komende jaren een nieuwe invulling gezocht. Die invulling moet wel passen binnen de 'Boeiende Route'.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS