Archief

Deel geluidswal langs A20 wordt verhoogd met kokosscherm

Langs de Doornenbuurt en de Dalenbuurt in Maassluis gaat er zeer waarschijnlijk gebruik worden gemaakt van geluidsschermen met een kokos-bekleding. Daaroverheen komt er klim-op-beplanting. Dat heeft wethouder Sjef Evers dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een commissievergadering over zonnepanelen langs snelweg A20.

De exacte plannen worden later bekendgemaakt. Eerst is er in maart nog een overleg met omwonenden en worden de ideeën besproken door burgemeester en wethouders in het college. Wel is al duidelijk dat er geen zonnepanelen langs de A20 bij Maassluis komen, omdat die te weinig zouden opleveren.

De geluidsoverlast langs de snelweg speelt al jaren en er wordt ook al tijden naar een oplossing gezocht. Toen in 2018 een oplossing werd gepresenteerd waarbij alleen de huidige aarden wal (kostenneutraal) verhoogd zou worden, bleek er veel weerstand te komen vanuit de Doornenbuurt, terwijl bewoners van het Kastanjedal het plan wel zagen zitten. De raad stemde in met de oplossing, maar kwam daar later op terug.

Categorieen:
Maassluis Politiek