Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Deel geluidswal langs A20 wordt verhoogd met kokosscherm

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 19 februari 2020 10:07


Langs de Doornenbuurt en de Dalenbuurt in Maassluis gaat er zeer waarschijnlijk gebruik worden gemaakt van geluidsschermen met een kokos-bekleding. Daaroverheen komt er klim-op-beplanting. Dat heeft wethouder Sjef Evers dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een commissievergadering over zonnepanelen langs snelweg A20.

De exacte plannen worden later bekendgemaakt. Eerst is er in maart nog een overleg met omwonenden en worden de idee├źn besproken door burgemeester en wethouders in het college. Wel is al duidelijk dat er geen zonnepanelen langs de A20 bij Maassluis komen, omdat die te weinig zouden opleveren.

De geluidsoverlast langs de snelweg speelt al jaren en er wordt ook al tijden naar een oplossing gezocht. Toen in 2018 een oplossing werd gepresenteerd waarbij alleen de huidige aarden wal (kostenneutraal) verhoogd zou worden, bleek er veel weerstand te komen vanuit de Doornenbuurt, terwijl bewoners van het Kastanjedal het plan wel zagen zitten. De raad stemde in met de oplossing, maar kwam daar later op terug.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS