Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Deelnemers gezocht voor groot kreeftenonderzoek

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 15 augustus 2019 08:22

Foto: Arie de Hoog


Natuurvereniging KNNV zoekt mensen die een maand lang mee willen doen aan kreeftenonderzoek. Je leent een fuik en krijgt een ontheffing om met dit verboden vangmiddel de kreeften te vangen en weer terug te zetten.

De fuik moet op vier achtereenvolgende ochtenden gecontroleerd worden. Daarna zet je de kreeften op de foto. Enige voorkennis van kreeften is niet noodzakelijk. Uit het onderzoek moet blijken hoeveel zoetwaterkreeften er zijn en wat de effecten van rivierkreeften zijn op de kwaliteit en structuur van het oppervlaktewater.

Wie in Westland, Midden-Delfland, Hoek van Holland of Maassluis mee wil doen kan zich opgeven via educatie@delfland.knnv.nl. Het onderzoek vindt plaats op initiatief van EIS (instituut voor ongewervelden) in Leiden. Het onderzoek is afgestemd met de waterschappen. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS