Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Delfland: 'Blijf uit het open water'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 7 augustus 2018 18:10


Het hoogheemraadschap van Delfland raadt de bevolking aan om geen contact te hebben met het oppervlaktewater. "Dit geldt ook voor huisdieren", aldus Delfland. De organisatie vermoedt dat er botulisme heerst in diverse sloten, plassen en vaarten in ons gebied.

Botulisme is een natuurlijk verschijnsel dat amper te voorkomen is; de kans op botulisme neemt toe door warm weer. "We proberen in een zo vroeg mogelijk stadium botulismeverschijnselen te signaleren en dode dieren zo snel mogelijk op te ruimen", verklaart Delfland. "Raak dode dieren nooit met blote handen aan. Botulisme treedt vaak op waar veel eenden bij elkaar zijn; voer daarom geen eenden", is het advies.

A Local Swim
Er waren dinsdag direct na de publicatie van Delfland al reacties van mensen die zich zorgen maken over het goededoelenevenement A Local Swim, komende zaterdag in De Lier. Daar is op zich nog geen reden toe, aldus de organisatie. Speciaal voor ALS Westland wordt het water in de Lee extra gemonitord door Delfland. Het gaat daar vooral om goed doorstromend water dat afkomstig is vanuit het Brielse Meer. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS