Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Delfland gaat met water uit Brielse Meer droogte te lijf

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 24 mei 2019 16:24

Foto: Veel dijken in onze regio zijn gevoelig voor droogte


Het Hoogheemraadschap van Delfland pompt momenteel duizenden liters zoet water per seconde uit het Brielse Meer onze regio in om de droogte te lijf te gaan. Dat is nodig, want hoewel het nog niet echt warm is geweest, is het wel al langere tijd droog. "Er verdampt meer water dan er valt en dat heeft gevolgen voor de manier waarop wij de waterpeilen in ons gebied op hoogte houden", aldus Delfland.

Een goed waterpeil is belangrijk, onder meer voor de waterkwaliteit in sloten en vaarten en als drinkwater voor weidevee, maar ook om droogtegevoelige dijken in stand te houden. Delfland heeft al geruime tijd een afspraak met buurwaterschap Hollandse Delta om hiervoor water uit het Brielse Meer te halen. "Deze aanvoer is meestal voldoende om in alle zoetwaterwensen te voorzien. Maar in droge zomers zoals in 2018 is meer nodig en moeten er keuzes worden gemaakt in de verdeling van het beschikbare zoete water."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS