Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Delfland gaat vervuild water uit sloot pompen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 4 oktober 2017 18:39

Foto: Regio15


Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat het vervuilde water uit de sloot pompen bij de boerderij aan de Kwakelweg in Maasland waar maandagavond een grote brand heeft gewoed. Het water daar is vervuild met bluswater, wat weer slecht is voor het onderwaterleven.

Eerder werd het vervuilde water al afgedamd van de overige watergangen in de buurt, zodat de kwetsbare waternatuur in de Commandeurspolder, Duifpolder en Vlietlanden gespaard zou blijven. Omdat het donderdag gaat regenen, wil het waterschap het water weg hebben, zodat het vervuilde water niet verder verspreid wordt.

Mestzakken

Er is wel een complicatie. De wegen rond de Kwakelweg mogen niet teveel belast worden, dus het vervoeren van het water over de weg is niet mogelijk. Daarom worden er voorbereidingen getroffen om het water is mestzakken op het land op te slaan. Zo is er meer tijd om een alternatieve route te bedenken om het water weg te krijgen.

Bij inspecties van de sloten heeft Delfland ter hoogte van het gemaal vissen die naar lucht happen aangetroffen. De vissen worden daarom overgezet.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS