Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Delfland gestart met waterafvoer via tijdelijke pijpleiding

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 6 oktober 2017 18:59

Foto: HH Delfland


Het Hoogheemraadschap van Delfland is vrijdagavond begonnen met het afvoeren vervuild bluswater uit een sloot aan de Commandeurskade bij een boerderij in Maasland. Daar aan woedde maandagavond een grote brand. Voor de afvoer wordt een tijdelijke pijpleiding gebruikt die in verbinding staat met het rioolgemaal van Maasland.

Het waterschap stelt dat het water te verontreinigd is om het via de normale manier te lozen. Dat zou dan gaan via de Foppenplas richting de Boonervliet in Maassluis en dan Het Scheur in. Dan komt het door een ecologisch kwetsbaar gebied, met als gevolg dat het waterleven daar afsterft.

Het wegpompen gaat zeker drie dagen duren. Ondertussen blijft Delfland de waterkwaliteit in de gaten houden met metingen. De volgende stap is het opruimen van het vervuilde water dat nu in de mestzakken zit aan de kant van de Kwakelweg. Dat zal na het weekend gebeuren. Nog niet duidelijk is hoe dat precies gaat gebeuren want vervoer van het vervuilde water over de weg is niet mogelijk omdat de wegen rond de Kwakelweg niet te veel belast mogen worden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS