Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Delfland meet waterkwaliteit na brand Maasland

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 3 oktober 2017 10:24

Foto: Regio15


Het Hoogheemraadschap van Delfland meet de waterkwaliteit van de sloten rondom het door brand getroffen gebied in Maasland. Bij het blussen van de brand aan de Kwakelweg is er namelijk bluswater in de slootjes terechtgekomen. De boeren in de polder worden geïnformeerd over het bluswater dat in de polder terecht is gekomen.

Het gaat om een deel van de Commandeurspolder in Maasland. Met de meting probeert het waterschap een beeld te krijgen van de omvang en verspreiding van het vervuilde bluswater. In bluswater zitten bijvoorbeeld roetdeeltjes die effect kunnen hebben op het zuurstofgehalte in het water. Weinig zuurstof in het water is slecht voor de vissen en voor ander leven in de sloot.

Oproep
Wie naar lucht happende of dode vissen ziet, wordt verzocht te bellen met het Hoogheemraadschap van Delfland op nummer (015) 260 81 08.

Update 15.30 uur
Met de metingen is de verspreiding van het bluswater in de polder in kaart gebracht. Door stuwen dicht te zetten is het vervuilde water afgesloten van het gewone slootwater. Het bevindt zich vanaf de boerderij waar de brand woedde tot aan de Commandeurskade, en aan de noordkant tot het Gaagpad. Het Waterschap gaat bepalen hoe het water het beste weg kan worden gehaald. Delfland raadt hondenbezitters aan hun hond niet uit de sloot te laten drinken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS