Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Delfland verwijdert 'horrorplant' duizendknoop

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 11 september 2018 15:35

Foto: Dennis van Schie


Het Hoogheemraadschap van Delfland is in duingebied Solleveld een groot offensief gestart tegen de Japanse duizendknoop. Deze gehate plant woekert enorm en zorgt voor schade aan andere bloemen en planten.

Door het vroege uitlopen, de snelle lengtegroei en de vorming van een gesloten bladerdek worden andere planten geheel overgroeid en op den duur verdrongen. "Als het gehele kustgebied dichtgroeit met duizendknoop kan er geen verstuiving plaatsvinden waardoor de duinen niet kunnen meegroeien met de zeespiegel", aldus Delfland.

Bestrijden gebeurt met de hand en machinaal. Dat maaien gebeurt meerdere keren per half jaar zodat de duizendknoop uitput. Ook wordt een deel van het duingebied bij Monster afgegraven. Om te voorkomen dat wortels en stengels zich verspreiden en ontwikkelen tot nieuwe haarden wordt de werklocatie afgezet met doeken van minimaal 1,5 meter hoog. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden aankondiging
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS