Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Delftenaar 3,5 jaar cel in voor reeks inbraken in Den Hoorn

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 25 oktober 2019 14:05

Foto: Keukenraam opengebroken bij inbraak in Den Hoorn 1


Een 31-jarige inbreker uit Delft moet 3,5 jaar de cel in, omdat hij wordt gelinkt aan een reeks van meer dan dertig inbraken in Delft en Den Hoorn. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag bepaald. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Het gaat om inbraken die zijn gepleegd tussen maart 2015 en februari dit jaar. De zaak kwam aan het rollen nadat op 12 december 2018 een 17-jarige inbreker in Den Hoorn op heterdaad werd betrapt. Later kon ook de 31-jarige man worden aangehouden in een appartement in Den Haag. Daar lagen onder meer tientallen pasjes, die konden worden herleid naar 20 aangiftes van diefstal tussen 2015 en 2018. Omdat niet kan worden bewezen dat de man deze diefstallen zelf heeft gepleegd, is hij in deze zaken veroordeeld voor stelselmatig witwassen van gestolen goederen.

Wel kan worden bewezen dat de Delftenaar drie andere inbraken heeft gepleegd. Zo was er een woning die net in de verkoop was gezet. Daar nam hij een kopie van de Nachtwacht, lampen uit de plafonds en gordijnen mee. Bij twee bedrijfsinbraken heeft de man grote hoeveelheden elektrisch gereedschap van zzp'ers buitgemaakt.

De man was al eens eerder aangehouden en stond daarna onder reclasseringstoezicht. Dat bleek hem er niet te van weerhouden opnieuw het criminele pad te kiezen.

Voor de inbraken zijn in totaal vier verdachten aangehouden, waarvan twee minderjarig. De laatste twee hebben hun jeugddetenties inmiddels uitgezeten en staan inmiddels onder toezicht van de jeugdreclassering. De zaak van een 20-jarige jongen uit Den Hoorn komt op 22 november voor.

Informatiebijeenkomst
In april hielden de gemeente Midden-Delfland, het Openbaar Ministerie en de politie een informatiebijeenkomst voor 42 slachtoffers van de inbraken. Officier van justitie Carolijn Eijgenraam gaf destijds aan dat het aantal inbraken sinds de aanhoudingen fors is afgenomen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS