Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Den Hoedt nieuwe trainer basketbalsters Green Eagles

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 8 augustus 2019 12:37

Foto: Ron den Hoedt


Ron den Hoedt is de nieuwe trainer/coach van de basketbaldames van Green Eagles in Maassluis. De 47-jarige Barendrechter is de opvolger van Kees Brugman, die na het afgelopen seizoen stopte.

Den Hoedt was in het verleden vooral actief bij CBV Binnenland in Barendrecht. Bij die vereniging doorliep hij de gehele jeugdopleiding en speelde hij ook een aantal jaar in het eerste team. Later was hij er ook coach, eerst van de mini's en later van het onder 20-eredivisieteam bij de dames en ook de onder 18- en onder 20-selecties bij de mannen. Ook was hij assistent bij Binnenland Heren 1, toen dat team amateurkampioen van Nederland werd.

"De afgelopen twee jaar ben ik niet actief geweest binnen het basketbal", laat Den Hoedt desgevraagd weten aan WOS Media. Aanvankelijk was het de bedoeling om ook dit jaar niets te doen, tot Green Eagles kwam. "Ik kende al twee speelsters van het team, omdat ik daar in het verleden ook mee had gewerkt. Van beiden kreeg ik de vraag of ik weer hun trainer wilde worden." Na lang wikken en wegen en een gesprek met zijn vrouw is de Barendrechter daarop ingegaan.

Onder Brugman eindigde Green Eagles vorig seizoen als tweede in de reguliere competitie van de promotiedivisie. Omdat het team begon met slechts zeven speelsters, was dat een extra knappe prestatie. Ook het komende seizoen zijn personele problemen te verwachten. "Willeke Bruins viel in de halve finale uit met een zware knieblessure. Wij zullen haar voor een groot deel van het seizoen moeten missen. Daarnaast is er een speelster die aan het herstellen is van een zwangerschap. Die is voorlopig ook niet beschikbaar."

Komende dinsdag houdt Green Eagles een open selectietraining voor speelsters. Den Hoedt: "We hopen dat de speelsters die twijfelen toch komen om zo zelf te ervaren dat het echt leuk is om te basketballen in Maassluis. Het zou fijn zijn als we een volle selectie van 12 speelsters bij elkaar kunnen krijgen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS