Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Devona speelt bij nieuwe leden in op verschil in motorische ontwikkeling

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 27 juli 2016 06:43

Foto: Devona Wateringen


De Wateringse gymnastiek- en turnvereniging Devona gaat vanaf september het systeem van leeftijdsklassen waar mogelijk vervangen door niveaugroepen. Een belangrijke reden is , dat er bij de nieuwe jeugdleden veel verschil kan zijn in de motorische ontwikkeling.

Van oudsher komen kinderen met een natuurlijke aanleg al gauw bij een gymnastiek- en turnclub terecht, maar het komt in de praktijk steeds vaker voor dat ouders van kinderen met een motorische achterstand aankloppen. Volgens hoofdtrainster Nathalie van den Beemt van Devona is dat een gevolg van een maatschappelijke ontwikkeling waarin kinderen steeds minder buiten spelen en minder gymlessen krijgen op school. "Dit is merkbaar in de motorische vaardigheden van sommige kinderen. Zij kunnen moeite hebben met huppelen, rennen, vangen, gooien, hinkelen of andere bewegingsvormen."

Diploma behalen zonder wedstrijdverband

Door de grote (motorische) verschillen werd het voor de trainsters van de recreatieafdeling steeds moeilijker om alle nieuwe leden goed te leren turnen. Daarnaast is er gedurende het seizoen sprake van nieuwe instroom.
Daarom is er voortaan in de lessen van de niet-getalenteerden extra aandacht voor de basisprincipes van bewegen, zoals huppelen, vangen, hinkelen, rollen, duikelen, etc. In deze categorie worden er ook geen wedstrijden georganiseerd, maar komen er diploma-turndagen. "Hierbij staan de geleerde vaardigheden en motorische ontwikkeling centraal, zonder het wedstrijdverband", aldus Van den Beemt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS