Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Deze partijen doen bij de aankomende verkiezingen voor het eerst mee

Zes partijen doen in maart voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen in onze regio. Het gaat om drie nieuwe partijen in Maassluis, twee in Midden-Delfland en een in Hoek van Holland. In Westland doen er dit keer geen nieuwe partijen mee, ten opzichte van vier jaar geleden doet er zelfs een partij minder mee, want NVU Westland laat verstek gaan.

GroenLinks, Forza! Maassluis en Forum voor Maassluis staan in maart voor het eerst op de kieslijst in de stad. Mochten de partijen genoeg stemmen krijgen voor een zetel en de huidige partijen ook in de raad blijven, dan wordt het aantal fracties in de gemeente uitgebreid naar tien.

In Midden-Delfland gaan D66 en de ChristenUnie voor het eerst een poging wagen om in de raad te komen. Mocht dat gebeuren, dan kan het aantal fracties in de raad worden uitgebreid tot zeven. 

In Hoek van Holland doet D66 voor het eerst mee met de verkiezingen voor de gebiedscommissie.

Op www.wos.nl/GR2018 is het laatste nieuws rond de gemeenteraadsverkiezingen te volgen en kun je zien welke partijen er precies meedoen en wie bij welke partij de kar trekt.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS