Archief
Regio 15-FE

Regio 15-FE

Dief die met vrachtwagen rotonde blokkeerde de cel in

De man die zich eind juli met een gestolen vrachtwagen klem reed op de rotonde bij de Koningin Julianastraat en Oudelandstraat in 's-Gravenzande moet ruim elf maanden de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag bepaald. De dader, William S. uit Ede, moet daarnaast zijn rijbewijs voor een half jaar inleveren.

De chauffeur reed op de bewuste zondagavond rond 19.30 uur in noordelijke richting over de Koningin Julianaweg. Bij de rotonde met de Leeuweriklaan wilde hij keren, maar de man nam de bocht te scherp en kwam met het linker achterwiel vast te zitten in het verhoogde perkje in het midden.

Een persoon die achter hem reed, wilde de paniekerige man helpen. Toen alle pogingen om weg te komen mislukten, liep de man al bellend weg. Inmiddels kwam een politieagent in burger ter plaatse, die achter de chauffeur aanging. Deze zette het op een lopen, maar kon door de agent met hulp van enkele passanten worden overmeesterd. De zich verzettende man kon in bedwang worden gehouden totdat de gealarmeerde politie ten tonele verscheen.

S. is niet alleen veroordeeld voor het stelen van de vrachtwagen en verzet bij de aanhouding, ook het feit dat hij een vrachtwagen bestuurde zonder de daarvoor benodigde papieren wordt hem aangerekend. Daarnaast is hij bestraft voor het blokkeren van de rotonde.

De man had overigens al flink strafblad. Hij is eerder veroordeeld voor heling, diefstal van kentekenplaten, een auto en brandstof.

De uitspraak komt nagenoeg overeen met de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden.

Categorieen:
's-Gravenzande 112