Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Diefstal en schade in De Leuningjes, "zelfs de drankvoorraad is weg"

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 24 mei 2017 09:07


Onbekenden hebben flink huisgehouden tijdens de sanering van zalencentrum De Leuningjes in Poeldijk. Dat zei bestuursvoorzitter Jeanet Hubbeling gisteravond, als inspreker in de Westlandse gemeenteraadsvergadering.

In de dansvloer van de zaal Gerbera zouden putten zitten. "Je krijgt de indruk dat er moedwillig zaken zijn gesloopt", aldus Hubbeling. "Alsof bouwvakkers van bovenaf spullen naar beneden hebben gegooid". Zelfs de drankvoorraad van het zalencentrum is volgens het bestuur verdwenen.

Ook eigendommen van de stichting zouden weg zijn, zoals tafels. Hubbeling: "Daar zijn wij echt heel boos over. Die spullen kun je gewoon schoonmaken. Waarom ze weg zijn, weet ik niet". Verder ontbreken kroonluchters en wandlampen. 

Het zalencentrum in Poeldijk is al sinds oktober 2015 gedeeltelijk gesloten na de vondst van asbest. Een groot aantal fracties in de Westlandse gemeenteraad eisten dat het gebouw "afdoende wordt ingericht voor normaal gebruik". Die sanering is inmiddels afgerond. 


Bestuur eist excuses
Verantwoordelijk wethouder Ouwendijk is intussen het vertrouwen kwijtgeraakt in het huidige bestuur. Het bestuur zou afspraken niet nakomen, zoals het overhandigen van bepaalde administratie. Volgens Hubbeling zijn die aantijgingen ongefundeerd. Ze eist excuses. 

Later dit jaar komt het College van B&W met een toekomstvisie voor het centrum van Poeldijk, waarin ook een plan voor De Leuningjes is opgenomen. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS