Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Digitale kaart over historie Westland gelanceerd

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 8 oktober 2016 12:24

Foto: Dennis van Schie


Op de Historische Informatiemarkt in de Hofboerderij in Wateringen is zaterdag de Westlandkaart officieel gelanceerd. Dat is een digitale atlas van de streek het Westland die voor iedereen toegankelijk is op http://www.westlandkaart.nl/.

De Westlandkaart is eigenlijk een stapel van twintig landkaarten van het Westland die digitaal op elkaar zijn gelegd. De kaart is ontwikkeld door samenwerking tussen tien historische werkgroepen en vijf musea. Niet alleen monumenten van deze tijd zijn beschreven, maar ook van boerderijen, kastelen en buitenplaatsen die niet meer bestaan.

Als ondergrond van de kaart is Google Maps gebruikt. Je kunt precies zien welke gebouwen er in vroeger eeuwen stonden op de plek waar nu bijvoorbeeld je huis of school staat. De Westlandkaart is zowel op de PC, tablet als het mobieltje te gebruiken.

De makers van de kaart willen vooral jongeren enthousiasmeren voor de historie van de tuinbouwstreek. 


De organisatoren van de Historische Informatiemarkt konden zich uiteindelijk verheugen over ongeveer 450 bezoekers.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS