Archief

Dijkgraaf: Lasten waterschap kunnen in de komende jaren best wel eens stijgen

De waterschapsbelasting die het Hoogheemraadschap van Delfland heft, zou in de komende jaren best wel eens kunnen gaan stijgen. En dat terwijl het nu al het duurste waterschap van Nederland is. Dat zegt Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt tegenover de WOS. De mogelijke stijging heeft alles te maken met de maatregelen die Delfland moet nemen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.

Daverveldt geeft aan dat hij het belangrijk vindt dat het belastinggeld doelmatig wordt besteed. Maar daarbij kun je wel andere accenten leggen. "De waterschappen zorgen voor droge voeten en schoon water. Daarbij moeten we keuzes maken, over hoe we dat doen, en daarover kan iedereen stemmen", aldus Daverveldt.

De dijkgraaf doelt daarbij op het feit dat de politieke partijen allemaal net iets andere wensen hebben als het aankomt op de extra's die het waterschap doet. Zo willen sommige partijen geld vrijmaken voor bijvoorbeeld natuurvriendelijke oevers en het filteren van medicijnresten uit het water en andere partijen juist niet.

Weet je nog niet zo goed op welke partij je gaat stemmen, dan kun je gebruik maken van een online stemhulp. Die is te vinden via waterschappen.mijnstem.nl

Categorieen:
Politiek