Archief
Google Streetview

Google Streetview

Dijkshoornseweg toneel van nieuw festival

De complete Dijkshoornseweg in Den Hoorn en Delft is op 2 februari het decor van een nieuw cultureel festival. Onder de noemer van Winterfestival Over De Dijk vinden over 1,5 kilometer diverse optredens plaats. Zowel op straat als in huizen.

"Het is een initiatief van de inwoners van Den Hoorn en Delft die aan die Dijkshoornseweg wonen", zegt mede-organisator Tim van den Eijk in het programma Gardien Tot Tien op WOS Radio. "Een gedeelte van die dijk is sinds een aantal jaar Delfts en niet meer Den Hoorns. Met dit festival willen we gaan verbroederen."

"Het is buiten op straat, maar ook in huiskamers, in schuurtjes, in tuinen, op balkons." Bezoekers kunnen een mix van lokale artiesten en bands verwachten, tot diverse internationale optredens. "Maar ook een illusionist, iemand die scheikundige proeven doet, workshops zijn er ook. Uit m'n hoofd zijn er 35 verschillende acts." Tevens is er veel aandacht voor de geschiedenis van de Dijkshoornseweg.

Het festival duurt van 16.00 tot 21.00 uur. Diverse acts zijn op straat te bezoeken. Voor voorstellingen 'achter deuren' is een toegangsarmbandje nodig. Deze zijn te koop bij enkele winkels in Den Hoorn of op de dag zelf aan de bar.

Categorieen:
Cultuur