Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Directe buurman 'Madeweg': ik weet het 5 minuten

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 3 juli 2019 16:02


Het nieuws over de mogelijke huisvesting van arbeidsmigranten aan de Madeweg in Monster, komt voor omwonenden als een grote verrassing. Echter, het eerder informeren van de buurt is simpelweg niet mogelijk.

Uitzendbureau Westflex, een van de initiatiefnemers van het plan, heeft dinsdagavond bij de buurt een brief in de bus gedaan. Dat gebeurde precies op het moment dat ook de gemeenteraad van Westland is geïnformeerd, rond een uur of 7. Zo heeft de gemeenteraad van Westland het ook afgesproken in het Ontwikkelkader.

Pal naast de beoogde locatie zit tuincentrum Flower-art. Eigenaar Paddy Knijnenburg vindt de brief woensdagochtend in de bus en slaat steil achterover. Hij had namelijk eerder interesse getoond voor het kassencomplex, samen met overbuurman Lidl. Maar omdat uitbreiding van het tuincentrum en supermarkt de herstructurering in de weg zou staan, ging hier een streep door.

Daar moet bij gezegd worden, dat het huisvesten van arbeidsmigranten aan de Madeweg nog lang geen gelopen race is. De gemeente Westland heeft de locatie globaal onderzocht op haalbaarheid en betaalbaarheid. Nu is het aan de initiatiefnemers om met omwonenden in gesprek te gaan.

Het huisvesten van arbeidsmigranten in Westland kent een lange adem. Directeur Frans van der Lugt van Westflex: "Er werken pakweg 20.000 arbeidsmigranten in Westland, maar hier wonen er zo'n 3 tot 4.000. Alle overige werknemers moeten iedere dag vervoerd worden." Op dit moment is er een tekort van zo'n 2.000 bedden, werd eerder bekend.

Westflex staat open voor alle vragen en suggesties. Volgende week is er voor direct omwonenden een informatiebijeenkomst. Knijnenburg kan daar niet bij zijn. "Ik krijg maandag een nieuwe knie", vertelt hij lachend.

Lees ook: Plan: 156 arbeidsmigranten huisvesten aan Madeweg


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS