Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Directeur Veiligheidsregio: "jaarwisseling is bizarre traditie"

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: zaterdag 9 maart 2019 12:05


De directeur van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond maakt zich grote zorgen over de manier waarop Oudejaarsavond in Nederland wordt gevierd. "Maak van traditie geen tragedie", aldus algemeen directeur Arjen Littooij.

In de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, waar ook Maassluis en Hoek van Holland onder vallen, was afgelopen jaarwisseling sprake van 2000 meldingen. De brandweer moest 661 keer uitrukken en de ambulancedienst verleende 149 keren hulp, waaronder 12 mensen met zwaar vuurwerk letsel.

"De bijna bovenmenselijke inspanning om de jaarwisseling in goede banen te leiden, begint te grenzen aan waanzin", begint Littooij zijn opiniestuk. "De afgelopen jaren heeft de jaarwisseling zich zo ontwikkeld tot een bizarre traditie."

Het legale vuurwerk is volgens directeur Littooij te gevaarlijk geworden om het in handen te geven van amateurs. "Het wordt tijd om ons te bezinnen", meent hij. Hij noemt het plan van Rotterdam, waarbij vooraf bepaalde locaties in de stad worden aangewezen om vuurwerk af te steken, een eerste stap in de goede richting. "Maar daarmee zijn we er nog niet. Tegelijk moeten we een begin maken met het verbieden van het legale vuurwerk en komen tot volledig gereguleerde afsteekmomenten onder professionele begeleiding."

De Maassluise burgemeester Edo Haan deelt het stuk van Littooij op zijn Twitterpagina. Haan is al langer voorstander van een verbod op consumentenvuurwerk. "Oudejaarsavond is een georganiseerde crisis", zei hij vorige maand nog tegen de WOS. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS