Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Discussie bestuurscultuur heeft effect op stemming over nieuwe wethouders

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 15 mei 2018 23:50

Foto: vlnr Zwinkels-Vreugdenhil-Van der Stee-burgemeester Van Ardenne-Gardien-Varekamp en Snijders


De discussie over het breken met de bestaande bestuurscultuur in Westland hing dinsdagavond als een donkere wolk boven de installatie van het nieuwe college van B en W. Enkele beoogde wethouders werden door de oppositiepartijen Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland als vertegenwoordigers van die cultuur gezien.


Fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig (8 zetels) richtte uitgesproken kritiek aan het adres van het CDA en zijn collega Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland (6 zetels) noemde de CDA-kandidaten Piet Vreugdenhil en Karin Zwinkels en ook VVD-er Pieter Varekamp "representanten van de huidige bestuurscultuur".

In de schriftelijke en tevens geheime stemming kregen zowel Zwinkels als Vreugdenhil 23 stemmen vóór en 14 tegen. Leen Snijders (ChristenUnie-SGP) kreeg er 24 vóór en 13 tegen, Pieter Varekamp (VVD) 27 vóór en 10 tegen en zowel Cobie Gardien als Ben van der Stee (beiden LPF) kregen 36 stemmen vóór en 1 tegen.

Als opvolgers van de nieuw benoemde zes wethouders zouden evenzovele nieuwe raadsleden worden benoemd. De twee nieuwe CDA-raadsleden, Conny Huisman en Janice de Jong, kunnen echter pas op 12 juni worden geïnstalleerd. Wél toegetreden tot de gemeenteraad zijn dinsdagavond André van der Meer en Roel Valstar (beiden LPF), Lianda Heijl (VVD) en Arij de Bloeme (Christen-Unie SGP).

Als nieuwe steunraadsleden zijn benoemd: Herman Dekkers (LPF) en Olga Strik-van der Ende (CDA).


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS