Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Diverse fracties willen lager OZB-tarief voor Westlandse verenigingen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zondag 25 november 2018 17:54


Diverse fracties in de Westlandse gemeenteraad pleiten voor een lager onroerendezaakbelasting-tarief voor sportclubs, scouting, dorpshuizen en speeltuinverenigingen in Westland. GemeenteBelang Westland dient samen met GroenLinks, PvdA, ChristenUnie-SGP en Westland Verstandig tijdens de raadsvergadering van 11 december daartoe een motie in.

Nu betalen de verenigingen in Westland hetzelfde (hoge) OZB-tarief als bedrijven en daar willen de eerder genoemde fracties van af. Onlangs heeft de Tweede Kamer besloten tot een wijziging van de Gemeentewet waardoor gemeenten de mogelijkheid krijgen verenigingen het lagere tarief op te leggen. De eerder genoemde fracties willen dat de verenigingen vanaf volgend jaar al het lage OZB-tarief betalen.


Naast de OZB-motie, doet GBW de Westlandse gemeenteraad ook het voorstel dat zonnepanelen op het dak van een woning niet mee tellen bij het bepalen van de WOZ-waarde van een huis. "Westland wil graag dat de mensen investeren in het verduurzamen van hun woning. Dan moeten we dat stimuleren en in ieder geval niet tegenwerken door er belasting op te heffen," stelt GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer.

De zonnepaneel-motie kan op voorhand al op steun rekenen van de fracties van Westland Verstandig, GroenLinks en PvdA. Vooralsnog kunnen beide moties nog niet op een meerderheid rekenen in de raad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS