Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Diverse kanshebbers Agium Runcircuit mogen geen wedstrijd meer missen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 11 augustus 2017 15:21

Foto: Bradelierloop 2016 foto-Carry Wilmink


Na zeven wedstrijden van het Agium Runcircuit 2017 begint het aantal kanshebbers op podiumplaatsen wat uit te dunnen. De hardlopers dienen immers aan zeker vijf van de negen wedstrijden deel te nemen. Zo is inmiddels Patrick Kwist van Rotterdam Atletiek uit het klassement verdwenen, omdat hij niet meer aan vijf deelnames kan komen.

Aan de vooravond van de Bradelierloop is nu thuisloper Jan van Hoeven (Olympus '70) aan de leiding gekomen in de leeftijdscategorie mannen 45-plus. Bij de senioren leidt Issak Berhane (Sparta Den Haag) voor zijn ploeggenoten Michael Megos en Michael Gebrehiwet. Laatstgenoemde was vorig jaar eindwinnaar van het circuit. Bij de mannen 35-plus gaat Bram van Dongen (Haag Atletiek) aan de leiding en bij de 55-plussers oud-Wateringer Henri Havinga.

Bij de vrouwen heeft Marlies Jongerius (Olympus '70) de eindoverwinning al veilig gesteld. Alle vijf keren dat zij deelnam, kwam de Wateringse (categorie 35-plus) als totaal-winnares uit de strijd. Bij de seniores leidt Janna van Dijk (Haag Atletiek), die geen wedstrijd meer mag missen. Carla Ophorst (Olympus '70) heeft de titel bij de vrouwen 55-plus al binnengesleept.

5 kilometercircuit
In het circuit van de wedstrijden over 5 kilometer staat Rijswijker Mike Teekens bovenaan. Hij mag nu geen wedstrijd meer missen om aan het minimum van vijf te komen. Zijn eerste achtervolgers zijn Jeroen van Aken (Haag Atletiek) en Sjoerd van Marrewijk (Olympus '70).

Ook de huidige nummer 1 bij de vrouwen staat pas op drie deelnames. Elsbeth Ciesluk (Haag Atletiek) zal er dus bij moeten zijn in De Lier. Tweede staat Ingrid le Comte (Olympus '70) en derde Irene Aldersma (Haag Atletiek).

De Bradelierloop gaat zaterdagmiddag om 13.00 uur van start met wedstrijden voor de schooljeugd. Tegen 14.00 uur stellen de deelnemers aan de 5 en 10 kilometer zich op bij de startstreep op de Veilingweg, ter hoogte van het complex van voetbalvereniging Lyra.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Varend Corso 2018
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS