Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Diverse locaties in Den Haag voor museum RockArt bekeken

Er zijn inmiddels al diverse locaties in Den Haag bekeken voor Museum RockArt, het popmuseum uit Hoek van Holland. Maar de betrokkenen hebben afgesproken daarover niets naar buiten te brengen voordat alles in kannen en kruiken is. "We zijn volop in overleg, het worden spannende weken of maanden", aldus directeur Jaap Schut tegenover mediapartner Omroep West.

Popmuseum RockArt is al tijden lang positief over de mogelijke verhuizing naar Den Haag. Het museum bestaat deze maand 12,5 jaar. Vriend en vijand zijn het erover eens dat het eigenlijk thuishoort in Den Haag, al sinds de jaren '60 de Popstad van Nederland. De gesprekken verlopen volgens Schut dan ook goed.

In november besloot de gemeenteraad van Den Haag dat er binnen een paar maanden een concreet plan moest liggen voor de verhuizing van het museum van Hoek van Holland naar Den Haag. Het voorstel hiertoe van CDA-raadslid Rogier werd door vrijwel de hele Haagse raad gesteund.

Popicoon Robbie van Leeuwen
Dit paasweekend was er veel belangstelling voor de nieuwe tentoonstelling over Robbie van Leeuwen, de muzikant die de meeste bekendheid verwierf met The Motions en Shocking Blue, maar ook deel uitmaakt van The Atmospheres, The Ricochets, Galaxy Lin en Mistral. Van Leeuwen was afgelopen week zelf aanwezig bij de opening van de tentoonstelling over zijn carrière.

Nieuwe cd's
Platenmaatschappij Red Bullet bracht speciaal voor deze expositie een verzamelalbum uit: ‘A tribute to Robbie van Leeuwen’. Van Leeuwen heeft hier zelf de nummers voor uitgezocht. Daarnaast komt er later deze maand nog een 13-delige cd-box uit met muziek van Shocking Blue: ‘The Blue Box’.
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/318220527&amp;color=ff5500&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;show_comments=true&amp;show_user=true&amp;show_reposts=false"></iframe>


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS