Archief
District8

District8

Dode vissen Prinsenbos na test met gemaal

De vissen die zondag dood werden aangetroffen in het Prinsenbos in Naaldwijk, zaten waarschijnlijk al enkele dagen in de 'put', waarin zij zijn gevonden. Dat zegt een woordvoerster van het Hoogheemraadschap van Delfland, beheerder van de plas.

In het Prinsenbos staat sinds enkele jaren een gemaal dat ervoor zorgt dat het water wordt ververst om zo blauwalg te voorkomen. Dit gemaal staat in de winter echter uit. "Pas vlak voor het zwemwaterseizoen - laten we zeggen op 1 april - gaat-ie weer aan. Maar daarvoor moet wel eerst getest worden of alles het nog wel doet. Dat gebeurde afgelopen donderdag."

Het gemaal heeft die dag ongeveer tien minuten aangestaan en is daarna weer stilgezet. Met het water - uit een nabijgelegen sloot - zijn waarschijnlijk vissen meegekomen en terechtgekomen in een tussenliggende put. "Omdat die twee meter diep is, kun je niet goed zien of er vissen inzitten." Omdat het gemaal daarna uitstond, kwam er geen vers water meer bij waardoor veel vissen het niet overleefden.

Met dank aan de hulpdiensten kon een aantal vissen zondag overigens nog wel worden gered. De brandweer besloot extra water in de duiker te spuiten om deze vissen naar het grote meer te verplaatsen.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen