Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Doek valt voor Nationale Zomerbloemententoonstelling

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 20 oktober 2019 10:45

Foto: Archief organisatie NZBT


Na 34 edities is er een einde gekomen aan de Nationale Zomerbloemententoonstelling, zo laat het organisatiecomité weten. Als hoofdredenen worden genoemd: het wegvallen van sponsors en problemen om in cruciale functies vrijwilligers aan zich te binden.

In augustus 1986 is de eerste tentoonstelling gehouden in en om de thuisbasis van deze traditie: de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk. De voorbereidingen van het jaarlijkse evenement hebben meer om het lijf dan menigeen zou verwachten. Die nemen niet een paar weken, maar enkele maanden in beslag.

Timmerlui en lassers begonnen al in mei te werken aan de decorstukken. “Tijdens de opbouw waren er afwisselend ongeveer honderd mensen met diverse werkzaamheden in de kerk bezig. Maar ook administratief en organisatorisch is er heel veel werk te doen, zoals alle administratie rondom de keuring en het keuren door de keurmeesters”, verklaart de organisatie.

Het publiek zag het evenement jaarlijks mooier en groter groeien, totdat in 1995 de initiatiefnemers aangaven de organisatie niet meer op verantwoorde wijze te kunnen dragen. De vele teleurgestelde reacties vanuit het publiek hadden tot gevolg dat meerdere vooraanstaande ondernemers uit Naaldwijk de tentoonstelling te hulp kwamen. Hierdoor is de organisatie in 1996 in een aparte stichting ondergebracht.

De zomerbloemententoonstelling was gedurende tientallen jaren gekoppeld aan de Naaldwijkse feestweek, die qua tijdstip meebeweegt met de schoolvakantie. Sinds 2016 was de expositie steevast in het tweede weekeinde van september, waarin ook de nationale Open Monumentendag wordt gehouden. De editie van vorige maand trok ongeveer 16.000 bezoekers.

Drie weken geleden werd bekend dat het Themapark De Westlandse Druif wegens gebrek aan vrijwilligers zijn activiteiten gaat beëindigen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS