Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Door stormachtig weer minder afval van Noordzeestranden

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 15 augustus 2019 16:45

Foto: Mart Smit - Vrijwilligers op het strand van Hoek van Holland naar Monster


Door het stormachtige weer is de afgelopen twee weken iets minder afval van de stranden langs de Noordzeekust gehaald dan vorig jaar. Dat meldt Stichting De Noordzee, die deze zogenoemde Beach Cleanup Tour organiseert. De vrijwilligers trokken ook over de Hoekse en Westlandse stranden.

Tijdens deze 'Westlandse etappe', afgelopen zaterdag, ruimden de vrijwilligers 191 kilo afval op. Ook werden 2542 sigarettenfilters in de vuilniszakken gedaan. De etappe werd vanwege de harde wind overigens ingekort.

In totaal werd langs de gehele Nederlandse Noordzeekust 10.991 kilo afval opgeruimd; vorig jaar was dat nog 11.163 kilo. Opvallend dit jaar is dat in Zeeland twee keer zoveel afval werd gevonden ten opzichte van vorig jaar. Ook op de Waddeneilanden is meer afval geruimd dan voorgaande jaren.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS