Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Dorpswethouders in Westland: hier kan Varekamp mee aan de slag

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 14 januari 2020 13:24

Foto: voormalig wethouder Van den Bosch van de gemeente Naaldwijk


De gemeente Westland introduceert dit jaar dorpswethouders. Inwoners van de kernen krijgen een wethouder als vast aanspreekpunt, die om de twee maanden een inloopspreekuur houdt. Wethouder Pieter Varekamp wordt de dorpswethouder van Naaldwijk en kan zijn borst natmaken.

Mensen op straat beginnen al snel over de winkelleegstand in het centrum van Naaldwijk. "Ik ben al een tijdje niet geweest en wilde naar Vingerling, maar die is er niet meer. Toen wilde ik even naar een winkel voor de telefoon, en die is er ook niet meer."

De huurprijzen moeten naar beneden, zegt een andere passant. "Ik heb hier veertig jaar lang een slijterij gehad. Naaldwijk is altijd sterk geweest door zelfstandige winkeliers, niet door ketenbedrijven."

Oud-wethouder Jan van den Bosch van Naaldwijk is positief over het fenomeen dorpswethouder. "Dat versterkt de samenwerking tussen de bevolking en het gemeentebestuur." Ook hij weet wel iets waar Pieter Varekamp werk van kan maken. "Op het gebied van openbare werken kan hier en daar een inhaalslag geleverd worden. Maar ja, daar hoort een financieel plaatje bij."

Overzicht van de verdeling:
* wethouder Cobie Gardien: De Lier en Maasdijk;

* wethouder Piet Vreugdenhil: 's-Gravenzande en Heenweg;
* wethouder Ben van der Stee: Kwintsheul en Wateringen;
* wethouder Leen Snijders: Monster en Ter Heijde;
* wethouder Pieter Varekamp: Naaldwijk;
* wethouder Albert Abee: Honselersdijk en Poeldijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS