Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Draai CDA cruciaal in kwestie arbeidsmigrantenhotel

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 1 februari 2019 18:36


Dat de komst van een tweede arbeidsmigrantenhotel in Maasdijk een stuk groter is geworden, is vooral te danken aan het CDA. De partij (10 van de 39 zetels) heeft een ommezwaai gemaakt en gaat, net als de VVD en ChristenUnie-SGP tegen de eigen wethouders in. Alleen LPF Westland en Westland Verstandig zijn nu nog mordicus tegen een tweede 'Polenhotel' op Honderdland.

De draai van het CDA gaat wel gepaard met een aantal voorwaarden. Zo moeten er pendelbussen geregeld worden, die de arbeidsmigranten vervoeren van het hotel naar de supermarkten, zegt fractievoorzitter Jenny Vermeer tegen mediapartner Omroep West. "Ook willen we prullen- en sigarettenbakken bij het hotel, een partij die mogelijke extra rotzooi opruimt en extra verlichting op het Oranjeplein."

Een ondernemer speelde afgelopen zomer in op een 'fout' in het bestemmingplan voor het bedrijventerrein. Voordat de gemeenteraad deze fout had hersteld, had het bedrijf NL-Jobs al een bouwaanvraag voor het 'hotel' ingediend. NL-Jobs is ook eigenaar van het andere arbeidsmigrantenhotel op Honderdland.


Het college van burgemeester en wethouders van Westland vindt dat er geen ruimte moet zijn voor een tweede hotel in Maasdijk omdat het indruist tegen het vastgestelde spreidingsbeleid. Het plan voor een arbeidsmigrantenhotel op Honderdland past volgens het college ook niet in het bestaande bestemmingsplan en daarom vindt B en W dat er geen zogeheten verklaring van geen bedenkingen moet worden afgegeven.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS