Archief
Silvar en Ozzy bij de frituurpan - foto WOS Media

Silvar en Ozzy bij de frituurpan - foto WOS Media

Drama voor personeel Sabra

Een zwartgeblakerd plafond, plassen bluswater in de zaak, een uitgebrande werkbank en een penetrante brandlucht. Het zijn de overblijfselen van een heftige brand woensdagavond bij restaurant Sabra in Hoek van Holland. Maar het personeel geeft niet op.

"Wij waren aan het eten", begint medewerker Ozzy zijn terugblik. "Er kwam rook uit de frituurpan. Die heb ik uitgezet en mijn collega's naar achteren gestuurd". Maar binnen de kortste keren krijgen de gebeurtenissen een dramatische wending, als de vlam erin slaat.

De vlammen schieten door het ventilatiekanaal naar buiten en het vuur grijpt wild om zich heen. Terwijl buiten tientallen mensen toestromen en de brandweer komt aanrijden, wordt een bovenliggende slaapkamer in de as gelegd. Van de werkbank waar de frituurpan op staat is weinig meer over.

Ozzy schiet vol en zucht: "Ik heb alles zelf gebouwd, het is moeilijk". Iets verderop in de zaak staat zijn werkgever Silvar, die het personeel een hart onder de riem probeert te steken. "Ik ben blij dat met hun niks aan de hand is", vertelt hij.

Hij heeft al contact gehad met zijn verzekeraar en wil zo snel als mogelijk weer openen. "We leven hier van, dus hebben geen ander inkomen. We moeten hier zo snel mogelijk opstarten".

Categorieen:
Hoek van Holland 112