Archief

Drie jaar cel geëist voor steekpartij Honselersdijk

De officier van justitie in Den Haag heeft woensdagochtend een celstraf van drie jaar geëist voor een steekpartij in een woning aan de Endeldijk in Honselersdijk. De verdachte, een 50-jarige Poolse bewoner, zou een 33-jarige medebewoner in zijn rug hebben gestoken met een mes. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd.

De steekpartij ontstond in juli vorig jaar waarschijnlijk na een ruzie tussen de twee, aan het begin van de nacht. Mogelijk hadden zij te veel gedronken. Rond 02.00 uur werden de andere bewoners gewekt toen het bebloede slachtoffer op zoek was naar hulp. De verdachte was toen al gevlucht, maar werd de avond daarna aangehouden.

De politie vond het wapen in de wasbak in de keuken. Er zat bloed van het slachtoffer op en DNA-sporen van de verdachte. "Dat in combinatie met verklaringen maakt duidelijk dat het slachtoffer door verdachte is gestoken", aldus het Openbaar Ministerie (OM).

De verdachte ontkende tijdens de rechtszitting. Volgens hem zou zijn huisgenoot zich 'ineens' hebben bezeerd aan het mes. Volgens het OM is dat onwaarschijnlijk, gezien de aard van de verwonding en de plek onderaan de rug. "Er zijn ook geen contactsporen van het slachtoffer op het mes gevonden, wat je zou verwachten als hij zelf het mes had vastgehad."

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Categorieen:
Honselersdijk 112