Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Drie keer goud voor Westlandse zwemmasters in Rotterdam

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 27 januari 2020 10:30


De Nederlandse kampioenschappen kortebaanzwemmen voor masters in Rotterdam hebben afgelopen weekeinde drie keer goud opgeleverd voor zwemmers uit Westland. Pascal Nuijten, Netty Burik en Tineke Janssen mogen zich nu allemaal Nederlands kampioen in hun leeftijdscategorie noemen. De vrouwen-estafetteploeg zwom zelfs een Nederlands record, maar hun tijd hield maar tien minuten stand.

Nuijten won het koningsnummer 100 meter vrije slag bij de mannen 20+ in een persoonlijk record van 51.45. Bij de vrouwen 55+ waren er twee titels, Burik zwom in 1,08.16 naar het goud op de 100 meter vrije slag, Janssen was met 30.34 de snelste op de 50 meter vrije slag.

Burik, Janssen, Petra Schoon en Mirjan den Drijver deden samen mee aan de 4×50 meter vrije slag in de (opgetelde) leeftijdscategorie 200+. Zij legden de totale afstand van 200 meter af in 2,05.58, wat een nieuw Nederlands record opleverde. Tien minuten later verpulverde ZPC Amersfoort het record met bijna tien seconden (en zette tevens een nieuw Europees record neer). De Westlandse ploeg werd zo uiteindelijk derde, want ook PSV kwam onder de tijd.


Ook goud op NK Synchroonzwemmen masters
Ook bij de Nederlandse kampioenschappen synchroonzwemmen voor masters in Hoofddorp was er Westlands goud. Mieke de Zeeuw en Linda Zwaan deden na een jaar afwezigheid (een fietsongeluk zorgde er vorig jaar voor dat Zwaan het water niet in kon) weer mee.

Omdat De Zeeuw en Zwaan het enige duo was in de categorie 50-59 jaar, was de Nederlandse titel al zeker. Met een eindtotaal van 101,7667 punten was de score overigens beter dan twee jaar geleden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS