Archief
Plan Elsenbosch

Plan Elsenbosch

Drie locaties gevonden voor huisvesting van ruim 650 arbeidsmigranten

In totaal drie locaties verspreid over Naaldwijk en Poeldijk zouden in totaal 676 arbeidsmigranten (tijdelijk) kunnen worden gehuisvest. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de Westlandse gemeenteraad. Het gaat om de locatie Elsenbosch in Naaldwijk (300 bedden), een locatie aan de Lange Broekweg in Naaldwijk (290 bedden) en een plek aan de Arckelweg 30 in Poeldijk (86 bedden).

De initiatiefnemers, te weten Homeflex, Jobcenter Haaglanden/Blue Groep en Watch Out, hebben een uitgewerkt ontwikkelplan gemaakt dat door de gemeente globaal is beoordeeld en geen onoverbrugbare belemmeringen oplevert. De bedrijven hebben aangetoond dat de plannen haalbaar zijn en dat ze zeggenschap over de grond hebben of kunnen verkrijgen. Er zijn verder goede afspraken gemaakt over de communicatie tijdens het proces.

Deze dinsdag en woensdag ontvangen de omwonenden een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst van de initiatiefnemers. De bewoners van direct aan de locatie aangrenzende percelen worden door de initiatiefnemers ook persoonlijk benaderd. Met een aankondiging in de media worden de informatiebijeenkomsten ook bij andere belangstellenden onder de aandacht gebracht.

De gemeenteraad moet over dit voorstel later een advies geven, daarna neemt het college een besluit over het al van niet verlenen van een omgevingsvergunning voor de locaties. In totaal zijn er in Westland zo'n 2.000 extra bedden nodig voor arbeidsmigranten. Wethouder Karin Zwinkels (CDA) is er al maanden mee bezig en heeft daar een flinke kluif aan. Nu zijn er dus mogelijk ruim 650 bedden gevonden, bovenop de 250 die er in Maasdijk hoogstwaarschijnlijk bijkomen op bedrijventerrein Honderdland.