Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Drie locaties voor tiny houses in Midden-Delfland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 21 december 2017 10:26

Foto: Locatie Woudselaan


Het college van B en W in Midden-Delfland heeft drie potentiële locaties geselecteerd voor de bouw van tiny houses. De locaties liggen verspreid over de drie dorpskernen. Als de gemeenteraad akkoord gaat, kunnen er in totaal twaalf tot achttien kleine zelfvoorzienende huisjes gerealiseerd worden.

De Woudselaan in Den Hoorn is het grootste terrein. Hier zouden vijf tot tien huisjes gebouwd kunnen worden. Het stuk grond is in het stedenbouwkundig plan aangeduid als grond voor 'experimentele stedenbouw'. Het perceel is 4.000 m2 groot. De komende vijf jaar kan de locatie gebruikt worden door de tiny house-bewoners.

In Maasland zou het voormalige terrein van muziekvereniging Euterpe en de duivenvereniging geschikt zijn. Dit terrein van 2800 m2 groot kan plaats bieden aan maximaal vijf huisjes. "Nutsvoorzieningen zijn direct aanwezig", schrijft het college. Het terrein is echter ook aangewezen voor statushouders en Euterpe wil hier mogelijk een eigen onderkomen bouwen.

De derde locatie ligt in Schipluiden, nabij de voetbalvelden. Er staat hier een natuurspeelplaats gepland. Het is mogelijk om aansluitend daarop twee of drie huisjes te plaatsen.

Het college gaat voor alle locaties uit van een periode van vijf jaar, waarna de bewoners op zoek moeten naar nieuwe grond. De gemeenteraad buigt zich in januari over het voorstel.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS