Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Drie scenario's voor gebruikers De Leuningjes

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 5 april 2017 23:21


Ontwerpbureau Hosper heeft in opdracht van de gemeente Westland toekomstscenario's onderzocht voor de huidige gebruikers van De Leuningjes in Poeldijk. Die scenario's zijn woensdagavond in een commissievergadering toegelicht.

In het eerste scenario wordt de Voorstraat als middelpunt van het Poeldijkse culturele leven gepresenteerd. Gebruikers van De Leuningjes zouden dan in het voormalige Dario Fo pand een plekje kunnen krijgen. Dit plan is snel te realiseren, want het gebouw is al eigendom van de gemeente. Nadeel is het gebrek aan parkeerplaatsen.

Scenario twee gaat uit van zowel huisvesting van verenigingen in het Dario Fo-pand als op de locatie van de katholieke kerk. Het kerkbestuur liet eerder al weten toekomst te zien in multifuntioneel gebruik van het kerkgebouw. In dit tweede scenario is eveneens nieuwbouw opgenomen op de plek van voormalig verzorgingshuis Wittebrug.

Bij het derde scenario wordt het Dario Fo-pand gebruikt, plus nieuwbouw op de locatie van de huidige Gantelhof. Nadeel hierbij zou de verspreiding van het culturele leven zijn. Volgens de gemeente is dit het minst voor de hand liggende toekomstbeeld.

In de komende weken worden de drie gepresenteerde scenario's financieel doorgerekend. Het is uiteindelijk aan de Westlandse gemeenteraad om een knoop door te hakken. Als De Leuningjes eenmaal gesloopt is, zou daar een park met bomen kunnen komen. 

Grote zaal

De Leuningjes is al sinds oktober 2015 gedeeltelijk gesloten na de vondst van asbest. De fracties LPF, GBW, Westland Verstandig, VVD en ChristenUnie-SGP verlangden eerder in een motie, dat de grote zaal "afdoende wordt ingericht voor normaal gebruik". Volgens de gemeente zou dat "een getal van zeven cijfers" kosten. Met het huidige krediet van 241.000 euro is de zaal enkel wind- en waterdicht gemaakt. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
WOS Sport vacature
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS