Archief
Stefan van Eijk

Stefan van Eijk

Drie Uitblinkers in het zonnetje gezet

De gemeente Westland heeft donderdag, tijdens de Internationale dag van de rechten van het kind, drie jonge vrijwilligers in het zonnetje gezet. Angelique Rensen (17), Jelle van der Arend (21) en Lotte Lansdaal (12) kregen uit handen van wethouder Vreugdenhil de jaarlijkse waarderingsprijs 'De Uitblinker'.

De 's-Gravenzandse Angelique is sinds twee jaar vrijwilliger bij Vitis Welzijn. Ze meldde zich aan toen haar thuissituatie niet zo goed was. Bij buurtvereniging Zandevelt wordt ze ingezet bij verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo was ze onlangs bijvoorbeeld actief bij de Halloweenviering en bingo.

Jelle uit Naaldwijk begeleidt als taalmaatje bij Taalhuis Westland een 18-jarige jonge vrouw uit Syrië. Hij ondersteunt haar bij het leren van de Nederlandse taal. Jelle doet dit al twee jaar naast zijn studie.

Lotte uit Monster is al zeven jaar lid van het Wereld Natuur Fonds en zet zich sinds 2016 actief in voor de zogenoemde ranger-acties. Om geld op te halen, organiseert zij optredens in de vorm van toneelstukjes met klasgenoten en een tuinfestival voor school- en buurtkinderen. Daarnaast organiseert Lotte regelmatig een kraampje op school, waar zij na schooltijd zelfgebakken cupcakes, drankjes, zelfgemaakte boekenleggers en armbandjes verkoopt voor het goede doel.

Vanaf vrijdagavond 19.30 uur is op WOS TV een speciaal programma rondom de Uitblinkers te zien.