Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Drieluik voorlopig niet te zien in 's-Gravenzande

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 23 juli 2019 17:21


Het drieluik 'Het Laatste Oordeel', dat voorheen in het gemeentehuis van 's-Gravenzande hing, is voorlopig niet op een publiek toegankelijke plek te zien. De fractie Westland Verstandig hoopte dat het kunstwerk op korte termijn ergens in het 'breeje durp' kon worden opgehangen. Volgens wethouder Vreugdenhil is daarvoor echter geen geschikte plek.

Een nieuwe locatie voor het drieluik moet voldoen aan strenge eisen op klimatologisch- en veiligheidsgebied. "We hebben gesprekken gevoerd met de dorpskerk en de bibliotheek in ’s -Gravenzande. Beide locaties zijn niet geschikt om het drieluik op te hangen",aldus de wethouder, die nog geen andere locatie op het oog heeft. "Vooralsnog zien wij dan ook geen mogelijkheden om het drieluik te exposeren op een plek in 's-Gravenzande die wel algemeen toegankelijk is. Uiteraard zijn wij bereid nieuwe suggesties in overweging te nemen."

Het kunstwerk, dat gemaakt is in 1555, hing in de afgelopen jaren naast de koffieautomaat in het voormalige gemeentekantoor. Wie het schilderij heeft gemaakt, is niet helemaal duidelijk. Het werk is ondertekend door C.S.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS