Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Drive-in kalkoenverkoop komt terug in Westland

Door: Monica Overdijkink

Gepubliceerd op: dinsdag 18 december 2018 11:38

Foto: Signbiblio


Duco Tuinenga en Cor Holtman uit 's Gravenzande gaan een oude traditie nieuw leven inblazen: de drive-in kalkoenenverkoop. Op het parkeerterrein van een tuincentrum in hun woonplaats zullen ze aanstaande zaterdag en zondag gevulde kalkoenen aan de man brengen. Tot begin van de eeuw verkocht slager Piet van Veen uit Monster kalkoenen op straat. Dat leidde destijds tot fikse files in het dorp.

Het idee ontstond, zoals zoveel ideeën, in de kroeg, vertelt Tuinenga. "Iedereen hier weet nog wel tot wat voor taferelen de verkoop in Monster destijds leidde. Vervolgens zijn we gaan bellen. Cor heeft veel contacten in de vleeswereld, en zodoende kwamen we terecht bij een importeur die de kalkoenen kan leveren. Ze komen trouwens uit Frankrijk."

Piet van Veen had een geheim recept voor de vulling die in zijn kalkoenen ging. "Wij hebben overlegd met de leverancier en met een chefkok," aldus Holtman, "en zo is er een vulling uitgekomen."

Een deel van het parkeerterrein van het tuincentrum langs de Monsterseweg in 's Gravenzande zal zaterdag en zondag worden ingericht voor de verkoop. "We maken een straatje van kerstbomen, stalletjes, en we hebben iemand in een kalkoenenpak die het verkeer komt regelen. We gaan zorgen dat er geen files ontstaan," zegt Holtman.


Vooraf bestellen
Toch is het verstandig om van tevoren een kalkoen online te bestellen, dan weet je zeker dat je er één hebt. "Maar we houden een kleine voorraad voor mensen die op het laatste moment er toch één willen hebben," aldus Tuinenga, "en verder krijgt iedereen een kortingsbon voor vuurwerk bij het tuincentrum."

Van elke kalkoen gaat een euro naar een goed doel: ALS Westland. Voor Cor Holtman was dat een logische keuze: "De vaders van twee van mijn beste vrienden zijn de afgelopen jaren kort na elkaar overleden aan ALS, dus vandaar deze keus."

Als de drive-in kalkoenenverkoop een succes wordt dan willen beide ondernemers het volgend jaar nog groter aanpakken, met bijvoorbeeld een podium met live-muziek erbij.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS