Archief
Politie Westland 1

Politie Westland 1

Dronken bestuurder aangehouden op Gaagweg

Bij een alcoholcontrole zondagmiddag op de N468 (Gaagweg) in Schipluiden is een bestuurder aangehouden. De automobilist moest mee naar het bureau in Naaldwijk. Daar blies hij 245 ug/l (toegestane maximum is 220 ug/l) en dat kostte hem een boete van 425 euro. Eerdere controles in het afgelopen weekeinde leverden nul overtreders op.

De controle op de Gaagweg werd vanaf 17.15 uur gehouden. "We stonden met drie eenheden klaar om alle bestuurders van aankomende voertuigen te laten blazen op de Sniffer", aldus een medewerker van Politiebureau Westland.

De Sniffer is een apparaat waar lucht vanaf een afstand in kan worden geblazen. Dit apparaat geeft dan snel weer of er een indicatie van alcohol is of niet. Blies iemand in de Sniffer en werd het lampje rood, dan haalde de dienstdoende agent de Dräger erbij om na te kijken of de betrokkene te veel alcohol had gedronken om verder te kunnen rijden.

"Vanmiddag hebben we in een half uur tijd 65 bestuurders laten blazen. Nadat we twintig minuten met de alcoholcontrole bezig waren, blies een bestuurder de indicatie A. Dat houdt in dat de bestuurder meer gedronken had dan de maximaal toegestane hoeveelheid en dan wordt iemand aangehouden. Hierop zijn twee collega's met de verdachte naar het politiebureau in Naaldwijk gegaan voor een ademanalyse. De overige drie collega's hebben nog ongeveer tien minuten de alcoholcontrole voort kunnen zetten totdat er een melding kwam. Hierdoor hebben wij de alcoholcontrole na dertig minuten al moeten afbreken", zo bericht de politie op Facebook.

Categorieen:
Naaldwijk Westland 112