Archief

Dronken man fietst na bekeuring gewoon verder

Agenten van bureau Westland hebben in de nacht van donderdag op vrijdag op de Madeweg in Monster tot twee keer dezelfde dronken fietser moeten bekeuren. Na de eerste overtreding, werd hem gezegd te voet verder te gaan. Niet veel later bleek hij zich daar toch niet aan te houden.

De politiemannen gingen af op een melding van een reanimatie, maar kwamen er ter plaatse achter dat een man die onderweg was naar Hoek van Holland lag te slapen. Hij bleek te dronken om verder te fietsen. De agenten gaven hem een bekeuring met daarbij de mededeling verder te moeten gaan lopen.

"Tweehonderd meter verder was de man deze afspraak alweer vergeten en stapte hij op de fiets", schrijft de politie op het Instagram-kanaal. "Hij fietste er vandoor zonder fietsverlichting en met telefoon in zijn handen." Agenten gaven hem daarop nog eens twee bekeuringen.

De man, die de Nederlandse taal niet helemaal machtig was, meldde aan de agenten doodleuk dat hij vlak daarvoor niet had beloofd te gaan lopen, maar dat nu wel te gaan doen. "I Promise, okay".